Vádat emeltek a vonatnak rohanó ló gazdája ellen

2017.06.12. 11:23

Gondatlansággal vádolják annak a lónak a tulajdonosát, amely egy vonatnak szaladt és a szerelvényben 12 millió forintos kárt okozott tavaly márciusban Győr közelében – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

2 1245
Fotó: Police.hu

A 38 éves tulajdonos megengedte, hogy a győri otthonukba kerti partira érkező tízéves kislány legelni vigye a nagytestű lovat. A gyermek – akivel a vádemelési javaslatban leírtak szerint egy hétéves gyermek is volt – vezetőszáron vitte ki az állatot a közeli legelőre, ahová őt édesanyja is elkísérte. A ló azonban megijedt a vádlott fiának quadozásától, kitépte a vezetőszárat a gyermek kezéből és elfutott az egy-másfél kilométerre lévő vasúti sínek felé.

A síneknél az állat először megállt, majd megijedt az előtte óránkénti 140 kilométeres sebességgel elhaladó vonattól, és nekirohant a szerelvénynek. (Kevés helyen van ilyen sebességre alkalmas pálya Magyarországon, ez a szakasz pont ilyen.)

A ló és vasút legújabbkori találkozása során a ló elpusztult, a vonat utasai nem sérültek meg. 

3 1066
Fotó: Police.hu

Az állattartót az ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A jogszabályok szerint ugyanis állatot csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne juthasson ki, emellett a vádlott a lovat olyan személynek engedte át, aki az állatot nem volt képes azt uralma alatt tartani – közölte az ügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport