Az I. kerület polgármesterének szülei is önkormányzati lakásban élnek

2017.06.15. 07:28 Módosítva: 2017.06.15. 07:30

Nemcsak a budavári polgármesternek és volt feleségének van az önkormányzattól hiperolcsón bérelt lakása a Várban, de Nagy Gábor Tamás nyugdíjas szülei is itt élnek, írja a Hvg.hu. Nagy Gábor Tamás szülei abban a lakásban élnek, amelyről eddig azt lehetett tudni, hogy azt korábbi feleség cége bérli. A polgármester szerint ez teljesen szabályos, a cég nyerte el az önkormányzattól a bérletet, de utána a szülei "bérlőtársak" lettek.

Az Index írt arról, hogy a budavári önkormányzat erősen barátinak tűnő áron ad bérbe egy várbeli lakást a Valton Master-Car nevű cégnek, ami a Fidesz kedvenc biztonsági cégével, a Valtonnal áll kapcsolatban.

A cég abban a Pala utcai házban jutott ingatlanhoz, amelyről már eddig is tudni lehetett, hogy egy másik itt található lakást a polgármester exfeleségének cége bérelhetett ki az önkormányzattól. A Hvg.hu infiormációi szerint ebben az exkluzív lakásban valójában a polgármester szülei laknak. 

A gyönyörű, rendezett kerttel rendelkező barokk épület is része volt  annak a közel másfél évtizedes műemléképület-megújító programnak, amelyben 18 műemlék házat újított fel a Budavári Önkormányzat. A Pala utcai épület kapuján a a polgármester volt feleségének cége, a Forensis Consultum cégnév mellett Nagy Gábor Tamás szüleinek neve is ki van írva.  

Nagy Gábor Tamás írásban azt válaszolta a Hvg.hu kérdéseire, hogy „a cég pályázaton nyerte el a lakás bérleti jogát, a szülei, Nagy Vitold és Nagy Vitoldné pedig a jogszabályoknak megfelelő eljárást követően létesítettek bérlőtársi jogviszonyt 2015 decemberében”. A polgármester szerint a kerület vagyongazdálkodása terén minden a jogszabályoknak megfelelően történik, így ebben az esetben is a rendeletnek megfelelően zajlott minden.