Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Már nem Voldemort a Fidesz kerületi elnöke

2017.06.15. 13:08

Több helyen változik a fideszes választókerületi elnökök személye – írja a Magyar Idők.

A legszembetűnőbb változás, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os körzetének élén már nem Mengyi Roland, vagyis a Voldemort néven elhíresült fideszes képviselő áll. Mengyi ellen jelenleg is folyik a több sebből vérző nyomozás, miután áprilisban vádat emeltek ellene „bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette” gyanújával.

Kapcsolódó

Valami nagyon nem stimmel a Voldemort-ügyben

Teljesen ellentmond egymásnak az államtitkár és a kabinetfőnök vallomása, az ügyészség alapvető kérdésekre nem keresett válaszokat. A nyomozás elejétől sok a furcsaság.

Mengyi utódjáról a Fidesz jövő keddi elnökségi ülésén döntenek. Lehetséges jelöltként két név merült fel: Demeter Ervin, az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere, illetve Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere.

További változtatások a választókerületi elnöki posztokon:

  • Kriza Ákos, Miskolc polgármestere helyett Sebestyén László lett Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének elnöke. Sebestyén 2010 és 2014 között volt országgyűlési képviselő. Kriza a Magyar Időknek azt mondta, már februárban lemondott.
  • Szegeden a Csongrád 1-es körzetben Bohács Zsoltot is leválthatják, de ebben az ügyben a lap szerint még nem született döntés.
  • Már korábban kiderült, hogy a békéscsabai választókerület élén Vantara Gyulát váltja Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.
  • Szintén lehetett már tudni, hogy Baranya megye 4. választókerületében Tiffán Zsolt helyét Nagy Csaba kapta meg.

Az képviselőjelöltek terén is változásokról döntöttek, ezek a Magyar Idők szerint:

  • A budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a kormánypártok 2018-as képviselőjelöltje Vas Imre helyett.
  • A budapesti 8-as választókerületben Jelen Tamást, a XI. kerület korábbi alpolgármesterét fogják jelölni Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett.
  • A budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben Fónagy János helyett Gulyás Gergely Fidesz-alelnök indul majd, egyéni jelöltként pályafutása során most először. Itt a polgármester Pokorni Zoltán marad a választókerület elnöke.
  • Angyalföldön Harrach Tamás önkormányzati képviselő lesz a kormánypárti jelölt.


  • Vennék
  • Bankszámla