Amikor csak teheti, Kósa Lajos a józan eszét használja

2017.06.16. 19:43

Én mindenkinek csak gratulálni tudok, aki ebben a helyzetben, amikor több száz ember már meghalt terrorista szervezetek tevékenysége kapcsán, akkor egy terroristát a védelmükbe vesznek. Mindenkinek gratulálok, de én meg szeretném védeni Magyarországot és a magyar embereket

- mondta Kósa Lajos az ATV Egyenes beszéd című műsorában az Ahmed H. ügyében született másodfokú bírósági döntéssel kapcsolatban. 

A műsorvezető, Rónai Egon felvetette neki, hogy az elsőfokú ítélet után lehetett azt mondani Ahmed H.-ra, hogy terrorista, tegnap viszont a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. "Nézze, a tényeket mindenki láthatta a szemével" - reagált erre Kósa, aki csak arról volt hajlandó beszélni, hogy szerint Ahmed H. miért terrorista, viszont arról, hogy a szegedi bíróság indoklása szerint ellentmondásosak a ciprusi férfi elleni bizonyítékok, tanúvallomások, már kevésbé. 

A Fidesz frakcióvezetője továbbment, és azt is megjegyezte a bíróság döntésével kapcsolatban, hogy 

a napnál is világosabb, hogy ez a magyarázat több mint sántít.

Ez csak azért érdekes, mert az ítélethirdetés előtt tartott sajtótájékoztatóján Budai Gyula fideszes politikus azt mondta, hogy bármi is lesz a bíróság döntése, tudomásul fogják venni. 

A műsorban Kósa a bíróság döntése helyett többször azt mondta, hogy a tényeket mindenki láthatta a saját szemével, és a bíróság indoklásával ellentétben ő inkább a józan eszét szeretné használni.