35 milliós büntetést szabtak ki a vadászházas polgármesterre

2017.06.19. 17:15

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie 35 millió forintot, amit vadászház építésére kapott, közölte a Miniszterelnökség. 

Izsák fideszes polgármestere két vadászházat épített az Európai Uniótól kapott pénzből. Papíron vendégházak ezek, de az egyikbe ő költözött be, a másikból sem jelentettek le egyetlen vendéget sem.

Az államkincstár január 26-án rendkívüli ellenőrzést tartott az ügyben. „A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t” – írta a Miniszterelnökség.

A Mondok Kft. jogi képviselője fellebbezett az elsőfokú határozatok ellen. A fellebbezéseket időközben elbírálták, és megállapították, hogy azok megalapozottak voltak, ezért a 35 milliós büntetés jogerős.

Vadászház magáncélra
Vadászház magáncélra

A számára kellemetlen hírek megjelenése után a polgármester közölte, hogy 

lejáratókampány folyik ellene, nem történt szabálytalanság, a pénzt úgy használta fel, ahogy kell.

Mondok ügyei után az Index átnézte az EU falusi turizmus fejlesztésére kiosztott támogatási listáját. Polgármestereket és családtagjaikat, államigazgatási dolgozókat, állami cégek alkalmazottait, és Fideszhez köthető embereket is találtunk. Az eredményeket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze .