Bekamerázzák a Szentendrei utat

DLAPE20170616008
2017.06.19. 20:34

Lesz Véda-kamerarendszer Óbudán

– mondta az Inforádiónak Bús Balázs, a III. kerület polgármestere. A tervek már el is készültek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Három helyszínt javasoltak, ezek közül a BRFK leginkább a Záhony utcát támogatja, és Bús Balázs is egyetért ezzel.

A telepítés időpontja most már elsősorban finanszírozási és közbeszerzési kérdés a polgármester szerint, aki hozzátette: az önkormányzat már korábban jelezte, hogy ha kell, a költségek harmadát kifizetik.

Bús Balázs az illegális gyorsulási versenyt tartja az egyik legnagyobb problémának. Pénteken este két BMW ütközött össze a Szentendrei úton, az egyik kocsi egy római kori vízvezetéket is megrongált. Március 18-án ketten meghaltak, köztük Janza Richárd világbajnok kajakos, amikor egy részeg sofőr nekiütközött az autójuknak. 

A Véda nevű szupertraffipax-rendszer tavaly április óta működik. Az ország 134 pontján 365 kamerával figyelik a forgalmat. 2016-ban több mint 441 ezer szabálytalankodót buktattak le, és a felvételek alapján 13 milliárd forintnyi bírságot szabtak ki.