Saját házuk mellett csapódtak földbe a hétvégén meghalt siklóernyősök

2017.06.20. 06:37

Ahogy arról korábban már írtunk, vasárnap délután meghalt két siklóernyős Szentes közelében. A két sportoló nem sokkal délután 3 óra után szenvedett balesetet gyakorlás közben. A rendőrség szerint a 36 és 46 éves férfi egy kötéllel rögzítette magát egy fához, így gyakorolták a siklóernyőzést. Eddig tisztázatlan körülmények között a magasba emelkedtek, majd a földre zuhantak, és azonnal életüket vesztették.

A Bors most arról ír, hogy a két férfi gyakorolni akart az ernyővel, és mivel erős szél fújt, úgy döntöttek, a fához kötve lebegnek majd. Az erős szél mindkét ernyőst felkapta, és a kötelük egyszer csak elszakadt, s a magasban hirtelen tehetetlenné váltak.

"Körülbelül 40 kilométeres szél volt. Úgy tudom, tapasztalt, tanult ernyősök ilyenkor nem veszik elő a felszerelésüket. Rettenetes, ami történt, el nem tudom képzelni, mi vitte rá őket" – mondta a lapnak egy a balesetről informált, helyi férfi.

Csakhogy a balesetben elhunyt férfiak nem voltak tapasztaltak. A Bors szerint a két férfi - aki régóta jó barát volt - csak néhány hete kapott kedvet komolyan a sport kitanulásához. Együtt iratkoztak be egy siklóernyős tanfolyamra. A balesetet ráadásul egyikük családja végig is nézte, ugyanis az ő házuk melletti mezőn gyakoroltak - írja a lap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport