Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Rubovszky György

2017.06.21. 20:59

Meghalt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, közölte a kisebbik kormánypárt elnöke az MTI-vel.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este „nemes lelkét visszaadta teremtőjének”. Szerda este a Fidesz-frakció közleményben reagált a halálhírre. "Politikustársunkkal egy nagyszerű embert, egy régi harcostársunkat veszítettük el. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, hozzátartozóknak" – írták.

A KDNP honlapján található életrajz szerint Rubovszky György 1944. február elsején született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt. Két felnőtt gyermeke és egy óvodás leány unokája van.

1962-ben érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban, jogi diplomáját 1970-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Ezt követően ügyvédjelölt, 1972-ben lett ügyvéd. 1977-től 1991-ig a Budapesti 14. sz. Ügyvédi Munkaközösség vezetője. 1991 óta egyéni ügyvéd.

1989 júniusában a Kereszténydemokrata Néppárt alapító tagjaként létesítette első párttagságát. Ettől kezdve a KDNP II. kerületi szervezet alelnöke, 1991-től a KDNP Budapesti Szervezetének elnöke. 1992 novemberétől a KDNP Országos elnökségének tagja, mint ügyvezető titkár. 1997 nyarán törvénytelenül kizárták a KDNP-ből. 1998 szeptemberében belépett a Fidesz–Magyar Polgári Pártba, ahol 2000 márciustól az országos választmány elnökségének tagja. Párttagsága 2002 novemberében kilépéssel szűnt meg, mert a KDNP-ben helyreállt törvényességre figyelemmel törvénytelen kizárását megsemmisítették. 2002 novembere óta a Kereszténydemokrata Néppárt pártügyésze.

Rubovszky György 1994 óta volt tagja a parlamentnek, 2006 óta a KDNP frakcióvezető-helyetteseként is dolgozott. 2006 májusa óta az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt.