Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szelényi Zsuzsa lemondott és kilépett az Együttből

2017.06.23. 13:51

Újabb vezető távozik Bajnai Gordon egykori pártjából, az Együttből. Pápa Levente alelnök után ezúttal Szelényi Zsuzsa parlamenti képviselő, elnökségi tag jelentette be a Facebookon, hogy lemond az elnökségi tagságról és kilép a pártból. A parlamenti mandátumát megőrzi.

Szelényi Zsuzsa
Szelényi Zsuzsa
Fotó: Huszti István

Szelényi azt mondta, hogy hosszú és nehéz döntés volt. Eddig folyamatosan azon dolgozott, hogy létrejöjjön egy "újszerű, centrista mozgalom", az Együttben fő szószólója volt ennek az iránynak.

Ám Juhász Péter vezetésével nem ezt az irányt követi a párt.

jó ideje nem tudok lelkesedni az Együtt akcionalista megnyilvánulásaiért. Idegen tőlem a botrányszerű politizálás

- mondta Szelényi, aki ezzel nyilván a sípolásokra, fújolásokra céloz, amelyeket Juhász szervezett Orbán ellen a nemzeti ünnepeken.

A "közös küzdelem eddig túllendített a kétségeimen", mondta a képviselő, ám ezen a héten állítólag nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt. Erre pedig nem volt hajlandó, így a távozás mellett döntött. 

Juhász Péter, az Együtt elnöke az Indexnek úgy reagált a lemondásra, hogy "nagyon sajnálom, további jó munkát kívánunk neki". A kérdésre, hogy milyen nyomást gyakoroltok a plakáttörvény ügyében Szelényire, azt mondta

azt is nagyon sajnálom, hogy valós indokait nem tudtuk meg, és a médiából kellet megtudni a lemondás hírét.

A plakáttörvény ügyében pedig a pártelnök szerint nem gyakoroltak nyomást rá. 

Szelényi arra célozhat, hogy az Együtt a héten saját javaslatokkal állt elő, és közölte, hogy ha a Fidesz megszavazza (ennek közel nulla volt az esélye), akkor szavaznak együtt a kormánypárttal. Értelemszerűen akkor Szelényinek igennel kellett volna szavaznia.

Szelényi korábban, 1990-es évek elején fideszes képviselő volt, 1994 után kilépett, majd a politikába Bajnai Gordon hívására tért vissza. Az Együttnek így egy képviselője maradt a parlamentben, a csepeli körzetet megnyerő Szabó Szabolcs.