Annyi a vendégmunkás, hogy amikor hazautaznak nyaralni, bedugul a határátkelő

2017.06.24. 08:53 Módosítva: 2017.06.24. 17:15

A cikk először téves címmel jelent meg, az olvasói visszajelzések után javítottuk. A hibáért elnézést kérünk.

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt szombat reggeltől jelentős torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, írja az MTI. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az átkelőhely teljes kapacitással működik annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebb legyen, de kora délelőtt így is kétórás várakozásra számíthatnak az autósok.

Azt tanácsolják az autósoknak, hogy az ásotthalomi, a tiszaszigeti, a röszkei vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyek felé próbáljanak kerülni, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A hercegszántói és a tompai átkelő folyamatosan működik, azonban utóbbinál nap közben szintén várakozás alakulhat ki.

Vizet osztanak a dugóban

Pénteken is volt torlódás, akkor a kánikula miatt a magyar rendőrök, polgárőrök és vöröskeresztesek vizet osztottak a dugóban várakozó autósoknak. A következő hetekben a rendőrség a forgalom további erősödésére számít, hiszen Nyugat-Európából a vendégmunkások szabadságra, a turisták pihenni indulnak, írja a Police.hu.