Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidelitas elnökét nem zavarja a fiatalok elvándorlása

2017.06.26. 15:54 Módosítva: 2017-06-26 20:52:02

Interjút adott a Magyar Hírlapnak a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László.

A Fidelitas-vezér a kötelező körök után (az ellenzék mögött milliárdosok állnak, a kormány sikeres, a Fidesznek fontosak a fiatalok) váratlanul elkezdett arról beszélni, hogy szerinte semmi gond nincs azzal, hogy a magyar fiatalok elhagyják az országot.

Azzal semmi gond nincs, ha valaki más országban is szeretne tanulni, dolgozni. A szüleink generációja is erről álmodott."

Aztán hozzáteszi, hogy a külföldön megszerzett tapasztalatokat haza is hozhatják a fiatalok. (Egyébként a kormány éppen egy éve mondott le a Gyere haza fiatal programról, miután több, mint egy év alatt összesen 105 fiatalt sikerült külföldről hazahozniuk, fejenként 950 ezer forintért.)

A Jobbik és az LMP is vitázna

Az ellenzéki pártok gyorsan reagáltak Böröcz szavaira. A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, Farkas Gergely országgyűlési képviselő közleményben nyílt vitára hívta a Fidelitas elnökét, valamint hozzátette, hogy "a Jobbik felháborítónak tartja azt a hozzáállást, ahogyan Böröcz László bagatellizálja ezt a problémát".

"Elképesztő az a szándékos csúsztatás is, ahogy összekeveri a saját szándékból külföldre távozó fiatalokat azokkal a százezrekkel, akik kényszerből hagyják el az országot"

– írta.

Az LMP ifjúsági szakszóvivője, Kanász-Nagy Máté szintén vitázna Böröcz Lászlóval. Közleményében azt írta, "Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a tömeges elvándorlás", "ha Böröcz László, a kormányzó Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke ebben semmi problémát nem lát és bagatellizálni próbálja a helyzetet, akkor legyen benne annyi bátorság, hogy álláspontját nyilvánosan is megvitatja velünk".