Nem adott magyarázatot tettére a kollégáit mérgező ápolónő

2017.06.26. 08:33

Részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az a pécsi ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szerrel "mérgezte" kollégáit - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozott a nő ügyvédje, Egerszegi Zoltán, aki azt mondta: védence egyelőre nem adott magyarázatot a tettére. 

Az ügyvéd szerint kizárt, hogy a kollégáin kívül mást is mérgezett volna a nő. Az ápolónő egyébként a kollégái kávéiba tett tudatmódosító szereket. A lap szerint több, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán dolgozó nővér is rosszul lett az elmúlt időszakban. Több mindenre gyanakodtak, egy idő után kizárólag palackos vizet kaptak inni az ügyeletben lévők az egyetemtől, ezután terelődött rá a gyanú az ápolónőre. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a harmincas éveiben járó gyanúsított előző munkahelyein történt-e hasonló, mivel a nő már hosszabb ideje dolgozik az egészségügyben.

Az ügyvéd szerint a kollégák nem voltak életveszélyben, ezért is "csak" súlyos testi sértéssel gyanúsítják a közben őrizetbe vett nőt. Akinek az elmeállapotát is vizsgálni fogják az eljárás során.