Koronavírus adatok

2021. dec. 09.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Korrupt NAV-osok, megkent ügyész, lecsapott az ügyészség

2017.06.27. 23:40

Az ügyészség őrizetbe vett és gyanúsítottként kihallgatott három NAV-ost, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy további személyt kedden. Úgy tűnik ugyanis, hogy a gyanúsítottakat milliós összegekkel kenték meg, a pénzért cserébe pedig egyrészt információkat szivárogtattak, másrészt elsimítottak néhány kényes ügyet.

Az Index információi szerint vezető beosztású NAV dolgozó is érintett lehet az ügyben, az őrizetbe vett ügyész pedig a debreceni ügyészségnél dolgozik.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai 14 helyszínen tartottak házkutatást, ahol számos bizonyítékot foglaltak le. 6 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, akik közül 5 terheltet őrizetbe vettek. Az őrizetbe vett ügyész és a NAV munkatársai a gyanúsítotti kihallgatásuk során panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, és nem tettek vallomást.

2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés is várhat rájuk. A főügyészség holnap indítványozni fogja az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatásának az elrendelését. Az ügyben eddig összesen 9 gyanúsított van.