Kósa Lajos szerint az ellenzék fittyet hány a tényekre

2017.07.01. 08:45

Kósa Lajossal, a Fidesz frakcióvezetőjével készített "interjút" a Magyar Hírlap. 

A buzizós - anyagyilkosozós - csicskázós szinten kommunikáló és kampányoló kormánypárt frakcióvezetője szerint egyrészt

a Jobbik behozta a parlamentbe a kocsmapolitizálást

másrészt az ellenzéki pártok közötti verseny miatt

mindenki a legvadabbakat mondja, fittyet hányva a tényekre

Persze jön is a kérdés, hogy mit lehet tenni ezzel a hangnemmel, hogy a Fidesz felveszi-e a kesztyűt. Kósa erre azt mondja, nem illik felvenni a kesztyűt, kötelező a nyugalom. 

És természetesen zajos kampányra számít. Nyilván nem a Fidesz miatt. Hozzáteszi, ha nagyon hangos az ellenzék a kampányban az vissza is üthet akár, és kijelenti

az ellenzék népszerűtlenebb, mint valaha.

Kósa szerint egyébként a civileket megbélyegző civiltörvényt polgári engedetlenségre hivatkozva be nem tartó szervezetek tévedésben vannak, mert a polgári engedetlenség attól az, ami, hogy tömegesen alkalmazzák. De ha csak pár szervezet csinálja, az nem az, és meg is vannak a független szervezetek, amelyek kikényszerítik a jogkövető magatartást.

Kósa azt is megmagyarázta, hogy van az, hogy vannak képviselők, akik egész évben egyszer sem szólalnak meg a parlamentben. Szerinte csapatmunka folyik, és vannak, akikre más feladatot szabott ki a párt.

Kósa szerint természetesen rendben van, hogy kétharmados kérdést, pártfinanszírozást is érintő törvénymódosítást tettek bele egy feles szavazásba. És elmondta, hogy elfogadhatatlan, hogy a Jobbik olcsóbban kapjon Simicskától plakáthelyeket, de sajnos arról nem beszélt, és nem is kérdezték, hogy úgy tűnik, a Fidesz még olcsóbban kapta azokat Simicskától, amikor még jóban voltak vele.