Bokros: Orbán fasiszta

2017.07.03. 09:46 Módosítva: 2017.07.03. 13:34
Kormányzati Tájékoztatási Központ: Bokros Soros katonája.

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a MoMa elnöke kemény közleményben reagált a kormány legújabb plakátkampányára. "Két hete azt írtam a korábbi plakátok kapcsán, hogy innen már nincs lejjebb. Tévedtem" - írta bevezetésnek a politikus, aki a későbbiekben alaposan felcsavarta a hangerőt. 

"Az nem új, hogy a kormány hazudik. Az újabb plakát megint azt sugallja, mintha az Európai Unió és Soros György illegális bevándorlók beköltöztetését szorgalmazná, holott kizárólag menekültek elosztásáról lenne szó. (...) Az sem új, hogy a kormány lop. Az adófizetők pénzén, kormányzati üzenetként közvetíti a fasiszta ihletésű hazug és hamis Fidesz-pártpropagandát" - írta Bokros. 

A politikus szerint a mostani plakátkampány újdonsága a "goebbelsi színvonal". 

A zsidó bankár, aki tönkretette Angliát, aki a népek zsírján hízik, aki aláássa a nemzetek szuverenitását, most a magyar nemzet életére tör.

- idézte fel Bokros, hogy mire emlékezteti a kormány kampányra. Hétvégén egyébként többen erre a következtetésre jutottak, Török Gábor politológus egy 1984-ből vett idézettel kommentálta az eseményeket. "Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus" - véli Bokros, aki ezután meghúzta a tételmondatot: 

"Ki kell mondani végre, ezért kimondom: Magyarország miniszterelnöke fasiszta."

A politikus szerint eljött az idő, hogy minden becsületes állampolgár felemelje a szavát a faiszta propaganda ellen, hogy később ne mondhassa senki, hogy nem tudta, mi történik itt. 

Négyszeresen sorosozott vissza a kormány

Cikkünk megjelenése után a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált Bokros kijelentésére. A KTK írása teljes terjedelemben: 

Bokros Lajos a Soros hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét.