Judit
2 °C
7 °C

Orbánnal tárgyal Budapesten az egyiptomi elnök

2017.07.03. 08:43 Módosítva: 2017-07-03 10:28:35

Budapestre érkezett Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnök, akit délben Orbán Viktor fogad. A kormányfő tárgyalni fog esz-Szíszivel, ezután sajtótájékoztatót tartanak délben az Országházban, derül ki az MTI naptárából. Az egyiptomi elnököt udvariassági látogatáson Áder János is fogadni fogja. A köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja esz-Szíszit délután fél háromkor.

A Hvg.hu úgy tudja, hogy Egyiptom elnöke vasárnap este landolt Ferihegyen, az elnököt Simicskó István honvédelmi miniszter fogadta. A látogatást magyar részről nem előzte meg sajtóbejelentés, az egyiptomi média azonban az elnök szóvivőjére hivatkozva azt közölte, hogy a kétoldalú tárgyalásokon közlekedési, ipari és hadiipari együttműködési lehetőségekről lesz szó.

A Daily News egyiptomi kiadása szerint esz-Szíszi a Visegrádi 4-ek találkozóján is részt vesz, amin ő lenne az első közel-keleti résztvevő. V4-es csúcs azonban nem lesz Budapesten, bár a Budapest Music Centerben az 5. Antall József Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitóján lesz egy kerekasztal-beszélgetés, amin a V4-ek szerepe az EU-ban lesz a téma. A beszélgetésen részt vesz a korábbi lengyel védelmi miniszter és az egykori szlovák uniós csatlakozásért felelős politikus, az MTI Agendában arról azonban nem írnak, hogy az eseményre várnák esz-Szíszit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?