Orbán háromszor is hazaparancsolta Dzsudzsák Balázst

2017.07.03. 19:24

"Balázs, magához jöttem?" Ezzel a Dzsudzsák Balázshoz intézett miniszterelnöki kérdéssel kezdődik az a videó, amelyet Orbán Viktor hétfő délután töltött fel a Facebook-oldalára. 

A magyar kormányfő a videó szerint véletlenül futott össze a magyar fociválogatott kapitányával, és Orbán annyira tűzbe jött ettől, hogy elkezdte nyilvánosan kijelölni a focista karrierjét.

Orbán rögtön rá is tért arra, ami a szívét nyomja: szeretné, ha hazaigazolna Dzsudzsák.

Hazajöhetne már, nem tudom, mit keres az araboknál, volt ott már eleget

- mondta Dzsudzsáknak, aki az arab emírségekbeli al-Vahda játékosa. A dolog külön pikantériája, hogy Orbán épp egy arab fórumra igyekezett az egyiptomi elnökkel. A videó címe is ez lett: "arab fórum".

Dzsudzsák nem igazán tudott erre mit mondani, de Orbán nem tágított: "mi is szeretjük a jó futballt, de ahhoz kell jó futballista" - mondta nevetgélve, majd megjegyezte, hogy nemsokára jön az egyiptomi elnök, megbeszéli vele. 

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök meg is érkezett a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumra, Orbán pedig bemutatta neki Dzsudzsákot. "Magyarország nagyszerű csapat" - mondta az ezek szerint a diplomáciában kellően jártas egyiptomi elnök, mire Orbán harmadszor is előjön a szívfájdalmával: "de nem itthon játszik ő sem".

Dzsudzsák egyenesen nem reagált a kormányfő felvetésére, bár valami olyasmit suttogott egyszer, hogy "elnök úrhoz bármikor jövök". De azt nem tudtuk meg, melyik magyar klub fizetné évente a focista milliárdos gázsiját.