Hazaérkezett az első gép a törökországi károsultakkal

MZS 0550-01
2017.07.04. 18:40

Kedden délután az Uniqa Biztosító által finanszírozott géppel hazaérkezett a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak első csoportja – írja az MTI.

Az érkezőket a társaság munkatársai a helyszínen tájékoztatták a kárbejelentés módjáról, emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot a Törökországban ragadt utasokkal is, hazajuttatásukon a magyar nagykövetséggel, valamint a helyi partnerirodákkal együtt dolgoznak. Ma 194 ember érkezett haza, szerdára mindenki hazatérhet majd.

A biztosító azok kárrendezését is kiemelten kezeli, akiknek már befizetett utazásuk van a csődbe ment utazási irodánál. A kártalanítás menetéről a cég honlapján tájékozódhatnak az érintettek.

A Green Holidays Kft. vasárnap este jelentett fizetésképtelenséget, állításuk szerint azonban nem ők, hanem a török partner a felelős. Ez az állítás viszont erősen megkérdőjelezhető, ugyanis iparági pletykák már régóta keringtek arról, hogy a gyanúsan olcsó utakat kínáló Green Travel csődbe fog menni. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatnak.