Minden ok és cél nélkül dobálták az autókat a felüljáróból, emberölési kísérlet a vád

2017.07.04. 10:59

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség két férfival és egy nővel szemben, akik az M7-es autópályán és az M0-s autóúton átívelő felüljárókról köveket és cementes zsákot hajítottak az alattuk haladó járművekre.

A két férfit emberölés bűntettének kísérletével, továbbá őket és társukat a közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálással vádolják.

A két tárnoki férfi és a nő 2016 elején megbeszélték, hogy - minden ok és cél nélkül - kövekkel járműveket fognak megdobálni, a begyűjtött köveket egyikük autójában tartották. 2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autózva az egyik férfi az ablakon kinyúlva követ hajított két autóbusz felé. Mindkét kő egy-egy busz szélvédőjét találta el, amelyek betörtek, ezzel az elkövetők mintegy 300 ezer forint kárt okoztak.

A húszas éveik elején járó vádlottak többször kimentek az M7-es autópálya és az M0-s autóút felett átívelő felüljáróhoz is, és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amelyeket meg akartak dobálni. Így választottak ki két egymás mögött haladó kamiont, amelyekre mindhárman köveket zúdítottak, majd kocsiba ültek és elhajtottak. A kamionok szélvédője betört és az egyik járművön szállított új, nagy értékű autó is megrongálódott. 

Egy másik alkalommal a két férfi egy építkezésről ellopott 25 kilós cementes zsákot hajított éjszaka a felüljáróról az autópályára, egy kamionra. A zsák a kamion szélvédőjét találta el, azt beszakította és a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A kamion vezetője nem sérült meg és sikerült az út szélén megállnia.

Ráadásul az elkövetők 2016 márciusában egy diósdi benzinkútnál fizetés nélkül akartak tankolni, ezért leszerelték autójuk forgalmi rendszámát és símaszkot húztak a fejükre. Ezt azonban észrevette a benzinkút személyzete és értesítette a rendőröket, így még a helyszínen elfogták a vádlottakat, akiknek az autójában húsz követ találtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport