Mostantól kutyák is bemehetnek a Mol töltőállomásaira

2017.07.04. 16:41 Módosítva: 2017.07.04. 16:53

A Mol az úton lévők kiszolgálása mellett a felelős állattartásra is szeretné felhívni a figyelmet, ennek részeként pedig mintegy 450 töltőállomását nyitja meg a kisállatok előtt – derül ki a cég sajtóközleményéből.

Mint írták, a PETA állatvédő szervezet szerint minden évben rengeteg kutya szenved attól, hogy az autóban hagyják őket, még akkor is, ha csak pár percről van szó. Nyáron kevesebb mint 10 perc alatt akár 71 fok is lehet az autó belső hőmérséklete, ami rendkívül veszélyes az állatok számára.

A kezdeményezés ennek venné elejét, hiszen így nem kell többet a kocsiban hagyni a házi kedvenceket, saját felelősségre bevihetik őket a benzinkutak légkondicionált közösségi tereibe. Emellett a legforgalmasabb útvonalak mentén található töltőállomásokon speciális kisállat választékkal, például pórázzal és etetőtálkával is bővítik a kínálatukat.

lChDX1QtDO5VNGQ7uI7Dk1gSDrGWT kndU7NvH9z5YKhTidBbCD2jAXpQ3u6-awV
Fotó: Végh Eszter / MOL

A Mol egyébként már korábban is gondolt a kis kedvencekre, az M7-es mentén balatonlellei és velencei kútjuknál is évek óta üzemeltetnek szabadtéri kutyafuttatót.