Nem tudott vezetni a nő, négy embert ütött el

2017.07.05. 12:12

Egy 24 éves nő 2015 márciusában jogosítvány és vezetési gyakorlat nélkül több gyalogost elgázolt Budapest belvárosában. Először a járdán gázolt el egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, egy közeli zebránál pedig három másik gyalogost is elütött - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A vádiratból kiderült, hogy az autó tulajdonosa nem is adott a nőnek engedélyt, hogy vezesse a kocsiját. A nő Budapest V. kerületében, a József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felől a Széchenyi István tér irányába vezette az autót. Az egyik kereszteződésénél a piros lámpa miatt megállt, majd amikor a lámpa zöldre váltott, szabálytalanul, a záróvonalat is figyelmen kívül hagyva a zebrán fordulásba kezdett, és két másik, szemből érkező kocsinak is nekiütközött.

Az ütközések után a vádlott nem állt meg, hanem befejezte a visszafordulást, és elhajtott a Bajcsy- Zsilinszky út irányába. Amikor az Erzsébet téri útszakaszhoz ért, már nem volt képes uralni az autót, felhajtott az úttest melletti járdaszigetre, és ott elütött egy gyalogost, aki súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

A nő nem állt meg, nem győződött meg a sértett sérüléseiről, nem nyújtott számára segítséget, hanem a kerékpárúton továbbhajtott, majd 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó további három gyalogost gázolt el, akik közül egy ember súlyos, a másik kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott még ezután sem állt meg, hanem továbbhajtva kidöntött 4 parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport