Jogerősen is életfogytiglant kapott a pusztaszemesi nyugdíjas egyik gyilkosa

2017.07.05. 16:22

Helyben hagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi elsőfokú ítéletét a Pécsi Ítélőtábla szerdán, így a francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét jogerősen is életfogytig tartó fegyházra, társát pedig 17 év szabadságvesztésre ítélte – írja az MTI.

Makai Lajos büntetőtanácsa a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek. A táblabíróság kimondta, hogy az életfogytiglannal sújtott férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható szabadlábra.

A brutális bűncselekmény 2015 nyarán történt, ám a vádlottak már ezt megelőzően is többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit. A két elkövető június 30-án is lopni ment a férfi házához, figyelmét elterelve pedig sikerült is készpénzre szert tenniük, de kevesellték a mennyiséget, ezért elhatározták, hogy megölik és elveszik a pénzét.

Az ablakon másztak be a házába, sörösüveggel, székkel és a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd mikor a földre került, egyikük egy mikrohullámú sütőt dobott rá. A támadók ezután értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen férfi körül pedig hígítót locsoltak szét, és meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

Makai Lajos az ítélet indoklásakor megdöbbentőnek, az emberölések egyik legkegyetlenebb módjának nevezte a bűncselekményt, majd úgy fogalmazott, hogy

ilyet csak a legrosszabb horrorban lehet látni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport