Judit
2 °C
7 °C

Gusztustalan Facebook-üzenetekkel zaklatják az egyik veronai áldozat édesanyját

2017.07.06. 07:09

A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? Büdös rotvadék zsidó banda"

- többek között ez olvasható az egyik veronai áldozat édesanyja által közzétett Facebook-üzenetben.

Sipos Szilvia 15 fotón mutatja be posztjában, hogy február óta miként zaklatja Gipsz Jakab néven valaki. "Remélem szépen lezajlott az anyák napja és a tanév záró" - utal elhunyt gyerekére a zaklató rengeteg szmájli közepette. (Gipsz Jakab mindig új felhasználói fiókot nyit, ugyanezen a néven, ha Szilvia blokkolja.)

Az elkeseredett nő a posztban azt írja, hogy rendkívül kevés információja van a nyomozásról, illetve arról, hogy a vizsgálat milyen eredménnyel zárult, és mindezek felett még ezt a rettenetes zaklatást is el kell szenvednie: "Lassan fél éve, hogy megtörtént az életünk legszörnyűbb éjszakája, reggele! Megtörtént az a baleset, ahol meghaltak gyermekeink, akik az élet értelmét jelentették nekünk, akik a világon a legfontosabbak voltak számunkra! Meghaltak, elégtek!!! Meghaltak, pedig élni akartak! Céljaik voltak, terveik, tele voltak élményekkel! El akarták mesélni, haza akartak érni! Felszálltak egy buszra, biztonságban érezve magukat, mert ott vannak a felnőttek, akikben megbíztak, hogy ők biztosan hazajutattják őket, hiszen anya és apa is beleegyezett, utánanézett, megbízható a busz, elmehetek a sítáborba, de ott okosan, óvatosan, vigyázzak magamra!" - fogalmaz.

Egy másik szülő még májusban hasonlóan felháborodottan beszélt az Indexnek , azt mondta, hogy nem kapnak érdemi információt arról, hogyan áll a hat hónapja indult eljárás, milyen fejlemények vannak a hazai vagy az olasz nyomozásban. 

Sipos Szilvia az Indexnek azt mondta, nemcsak őt, hanem még két érintettet zaklat hasonló szövegekkel a Gipsz Jakab álnevű személy. Mindegyikük feljelentést tett az ügyben áprilisban a rendőrségen, három hónapja folyik a nyomozás a Facebookos zaklatás miatt.

A baleset január 20-án éjjel történt, a buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten életüket vesztették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?