Lázár elárulta, miért nem működhet tovább békében a CEU

2017.07.06. 17:12

A kormány márciusban indított támadást a Soros György által alapított CEU (Central European University) ellen, azzal az első pillanattól kezdve nem túl hihető magyarázattal, miszerint rendezni kell a csalással, átveréssel működő külföldi egyetemek sorát. Majd gyorsan, minden előzetes egyeztetés nélkül benyújtottak, majd rohamtempóban elfogadtattak a parlamentben egy törvényt, amely ellehetetlenítheti az egyetem további működését Magyarországon.

A lépést nagy hazai és nemzetközi felháborodás követte, amire a kormány szokásához híven kemény kommunikációs offenzívával reagált, kisebb-nagyobb csúsztatásokkal, vagy éppen ordas nagy hazugságokkal. De a CEU elleni támadásnál soha nem ismerte el a kormány, hogy az csak és kizárólag azért történt, mert: Soros György. A másik irányból ugyan érintették a kérdést, Kósa Lajos például arról beszélt áprilisban, hogy a magyar kormányt érő támadások oka midig a migrációra vezethető vissza, és ebbe sorolta a felsőoktatási törvény módosításait érintő kritikákat is. Azt a módosítást, ami ellehetetleníti a CEU-t. 

Csütörtöki kormányinfóján azonban Lázár János végre tisztázta ezt a kérdést, és nem hagyott kétséget afelől, hogy a CEU ma is háborítatlanul működne, ha nem fordult volna rá a kormány az új kampány- és propaganda vonalára, ami röviden: Soros György millió számra akar menekülteket hozni Magyarországra, ezzel felborítva Magyarország biztonságát.

Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni

– mondta Lázár, aki később újra visszatért ehhez a témához és azt mondta, hogy Soros pénzügyi, gazdasági tevékenységei

 ellenére ő a CEU-t Magyarországon teljes egészében és nyugodtan üzemeltette és üzemeltethette.

Majd hozzáteszi, hogy azt viszont már nem tolerálhatták, amilyen menekültpolitikát hirdetett Soros György. Tehát, szó nincsen, soha nem is volt azokról az okokról, amiket emlegettek a fideszes politikusok hónapokig.

A két idézett részletet itt tudja megnézni:

Lázár János Soros Györgyről