A veronai buszbaleset sofőrje állítja, nem aludt el a volánnál

2017.07.07. 08:54

Miután május végén hosszú idő után az olasz ügyészség lezárta a veronai buszbalesetről szóló nyomozást, a jegyzőkönyv részleteiről viszont nem tájékoztattak. A baleset áldozatainak hozzátartozói korábban felháborodásukat fejezték ki, amiért nem közölték velük az ügy részleteit.

A Lokál információi a buszt vezető sofőrről, V. Jánosról szólnak - a lap szerint az orvosszakértői vélemény kimondja, V. János sérülései maradandóak, azaz soha nem fog teljesen felépülni, ez azonban nem befolyásolja büntethetőségét. A magyar rendőrök többször kihallgatták a férfit, hol az olasz hatóságok felkérésére, hol pedig az itthon folyó büntetőeljárás miatt. Az első időszakban azért nem tudtak vele beszélni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal ezelőtt azonban jobban lett és halkan, kissé rekedt hangon, de elkezdett beszélni. 

A férfi azt állítja, nem aludt el a volánnál, nem a baleset után kiderült alvászavara okozta a tragédiát.

A baleset január 20-án éjjel történt, a buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten életüket vesztették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport