Őrizetben vannak a Soundon paprikaspray-vel ékszert lopó külföldiek

2017.07.09. 13:10

Ahogy korábban írtuk, több embert kiraboltak a Balaton Sound nagyszínpada előtt az egyik sztárfellépő, Tiësto koncertje közben. Egy 444-olvasó azt írta: "A mellettünk bulizó családtagjainkat és körülöttünk levő embereket a Tiesto koncert alatt paprikasprével lefújták, majd ami értéket tudtak, azonnal elloptak." Később kiderült, a Sound egyik biztonsági szolgálata, az In-Kal Security elkapta a paprikasprés elkövetőket, akiket először fénykép alapján, majd személyesen is azonosítottak a sértettek.

clk
Fotó: Police.hu

A police.hu szerint a siófoki- és a Balaton-partján erősítésként szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap hajnalban előállítottak 5 külföldit, akiket a fenti bűncselekmények megalapozott gyanújával vettek őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A férfiak fesztiválon szórakozók nyakából nyakláncokat téptek ki, alkalmanként paprika spray-t használva. A spray használatával és lopással egy olasz állampolgárt gyanúsítanak, négy belgát pedig lopás bűntett kísérlete és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával állítottak elő.