Több nyakláncletépő banda is lehetett a Soundon

2017.07.10. 12:32 Módosítva: 2017.07.10. 15:34

Ahogy mi is megírtuk, a rendőrség őrizetbe vett egy olasz és négy belga állampolgárt, miután a Balaton Soundon több embert lefújtak paprikaspray-vel, majd letépték a nyakláncukat.

A 444.hu-nak most egy áldozat azt állítja, hogy az ékszerrablások azután is folytatódtak, hogy a rendőrség elfogta az öt férfit. Tibor állítása szerint teljes nyugalommal indult el a fesztiválra a rendőrség bejelentése után, azonban vasárnap hajnali egy órakkor neki is letépték a láncát a Heineken Stage-nél. Amikor bement a rendőrségre, már ő volt a negyedik károsult aznap este.

Levele szerint az áldozatokkal beszélgetve az derült ki, hogy az egyik fiúnak a nagyszínpadnál vették le a láncát szombaton 23 óra körül, kapott spray-t is az arcába, de egy elkövetőt sikerült elkapni. Hajnali 2 körül egy másik fiúnak a Music FM színpadánál tépték le az ékszerét, éjféltájban pedig egy harmadik fiút is kiraboltak a Jager arénánál. Tibor a hallottak alapján biztos abban, hogy az utóbbi elkövetők nem voltak azonosak a belgákkal, és a biztonsági őröktől hallott információk is erről győzték meg.

Az Index az ügyben megkereste a rendőrséget, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A Somogy megyei rendőrségtől nem kaptunk érdemi információt. Mint írták,

megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az e témában kiadott közleményeinken túl egyéb információval szolgálni - a nyomozás érdekeire történő hivatkozással - nem áll módunkban.