Judit
2 °C
7 °C

Csúszásban a felújított orosz metró visszatérése

DSC 3450
2017.07.11. 06:25

Az Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Közlekedési Hatóság június 23-án utasította a BKV-t, hogy a 3-as metró öt felújított szerelvényét vonják ki a forgalomból. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyi ideig nem járhatnak a felújított metrókocsik, csak annyit közöltek, hogy átmeneti ideig vonják ki őket. 

Miután 20 orosz mérnök Budapestre érkezett, megtalálták a hiba kiváltó okát, "és elhárították a felújított szerelvény hibáját" - közölte a BKV. A társaság június 27-én azt is bejelentette, hogy mikor állnak forgalomba a szerelvények: 

Ha minden az elvártaknak megfelelően alakul, jövő héten megkezdődhet a szerelvények fokozatos, újbóli üzembe állítása.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója július 4-én arról beszélt az M1-en, hogy a hét második felében újra forgalomba állnak a kivont szerelvények. 

Kétszer is megerősítették tehát, hogy a július 3-val kezdődő héten újra lehet majd utazni a felújított metrókocsikban, azonban úgy tűnik, hogy nem minden az elvártaknak megfelelően alakult, mert a felújított szerevényekkel továbbra sem találkozni a vonalon.

Egy héttel ezelőtt a felújított szerelvényeken éjszaka tesztelték, hogy jó oldalon nyílnak-e ki az ajtók. A BKV akkor azt mondta, hogy amint megvannak az engedélyek, mehetnek újra élesben. 

Ha igaz, amit a BKV állít, és az orosz mérnökök látogatása óta elhárult a hiba oka, akkor elképzelhető, hogy a Közlekedési Hatóság engedélyére várnak. Valószínűleg a KH ezúttal alapos vizsgálatot végez, mielőtt megadják a zöld utat. 

Hétfő délben megkérdeztük a BKV-tól, hogy mi okozza a csúszást, és várhatóan mikor állnak újra üzembe a felújított szerelvények. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?