Natália
1 °C
7 °C

A BKV szerint nincs csúszás a metrókocsik visszatérésében

2017.07.11. 20:26

Ezen a héten már újból járniuk kellett volna a hármas metróvonalon a felújított szerelvényeknek, de még mindig nem közlekednek. A BKV Zrt. szerint nincs csúszás, bár korábban a múlt hétre ígérték az orosz kocsi üzembehelyezését.

Ahogy azt ma reggel megjelenő cikkünkben írtuk, kétszer is megerősítették, hogy a július 3-án kezdődő héten már újra járnak a forgalmból korábban kivont orosz metrókocsik. Ez nem történt meg.

A BKV az Indexnek küldött levelében viszont azt állítja, minden a tervek szerint halad. „A BKV Zrt. mint felelős üzemeltető az utasforgalomra alkalmas, biztonságosan üzemeltethető járműveket ad forgalomba. A kivont vonatok ismételt forgalomba állítása tekintetében jelenleg nincs csúszás."

A szerelvények tehát még nem kaptak hatósági engedélyt. A BKV azt írta, vizsgálják az utasforgalomban jelentkező hibákat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?