Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Érvénytelenítették a makói gimnázium igazgatói pályázatát

2017.07.11. 00:29 Módosítva: 2017.07.11. 00:29

Érvénytelenítette a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot az EMMI, pedig arra egyetlen jelölt, a posztot 22 éve betöltő Rója István pályázott - írja a Délmagyar. 

Áprilisban derült ki, hogy bár Rója István ismét pályázott a posztra, a helyi önkormányzat vezetése és a képviselő-testület többsége nem támogatja újbóli megválasztását. A lap szerint iskola közössége őt támogatta (júniusban tüntettek is mellette), és más jelentkező nem volt, de a törvény szerint pályázatáról a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ ajánlása alapján július 10-én kellett határoznia az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A döntésnek lehetnek politikai okai is, ugyanis Rója gimnázium tantestülete szolidaritást vállalt a kormány oktatáspolitikáját bíráló miskolci tanárokkal. A makói önkormányzat ugyanakor kikérte magának, hogy erről lenne szó, azzal az indoklással utasította el a pályázatot, hogy "évek óta romlik a tanítási színvonal", bár senki más nem jelentkezett az ötéves mandátumra. Ezek után következő lépésként az EMMI egyszerűen érvénytelenítette a tendert.

Az iskola vezetésével az egyik igazgatóhelyettest bízza majd meg az EMMI.