Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Érvénytelenítették a makói gimnázium igazgatói pályázatát

2017.07.11. 00:29 Módosítva: 2017-07-11 00:29:40

Érvénytelenítette a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot az EMMI, pedig arra egyetlen jelölt, a posztot 22 éve betöltő Rója István pályázott - írja a Délmagyar. 

Áprilisban derült ki, hogy bár Rója István ismét pályázott a posztra, a helyi önkormányzat vezetése és a képviselő-testület többsége nem támogatja újbóli megválasztását. A lap szerint iskola közössége őt támogatta (júniusban tüntettek is mellette), és más jelentkező nem volt, de a törvény szerint pályázatáról a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ ajánlása alapján július 10-én kellett határoznia az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A döntésnek lehetnek politikai okai is, ugyanis Rója gimnázium tantestülete szolidaritást vállalt a kormány oktatáspolitikáját bíráló miskolci tanárokkal. A makói önkormányzat ugyanakor kikérte magának, hogy erről lenne szó, azzal az indoklással utasította el a pályázatot, hogy "évek óta romlik a tanítási színvonal", bár senki más nem jelentkezett az ötéves mandátumra. Ezek után következő lépésként az EMMI egyszerűen érvénytelenítette a tendert.

Az iskola vezetésével az egyik igazgatóhelyettest bízza majd meg az EMMI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?