Előléptetik Szijjártó Péter kommunikációs emberét

2017.07.12. 14:26

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) eddigi sajtófőnöke a tárcánál zajló átalakítások után hamarosan helyettes államtitkárrá lép elő, értesült az Index több külügyes forrásból. 

A tárcánál egy új, kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkárságot hoznak létre, ezt fogja vezetni Menczer.

Forrásaink szerint ezt pluszköltség nélkül oldják meg, ezzel párhuzamosan ugyanis a washingtoni nagykövetnek távozó Szabó László parlamenti államtitkár helyére nem érkezik senki, eddigi területeit szétosztják és beolvasztják mások alá.

Szabó feladatainak egy jó részét és a miniszterhelyettesi címet is Magyar Levente örökli, alá fog tartozni ez az új kommunikációs részleg is.

Az 1984-ben született Menczer 2015 elején lett a Szijjártó-féle külügy sajtófőnöke, előtte az MTVA-nál dolgozott tévés újságíróként, vezette a Duna TV reggeli műsorát, és sportriporterként többek közt a 2012-es foci-Eb-t meccseit is közvetítette.

Menczer alatt a külügyi kommunikáció hangvétele és tempója is teljesen megváltozott, gyakorlatilag belpolitikai kommunikációvá alakult át. A volt tévést Szijjártó szűkebb bizalmi köréhez sorolják, akinek a véleményét a médiamegjelenésekre érzékeny miniszter politikai és kommunikációs kérdésekben is meghallgatja.