Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Leszedik a Soros-plakátokat szombattól

2017.07.12. 12:44

A nemzeti konzultáció május végén ért véget. A kormány az utókampányt két szakaszban, hathetes időtartamra tervezte. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul

– írta az MTI a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye alapján, megerősítve ezzel a korábbi ATV-értesülést, miszerint július 15-től, a "plakáttörvény" életbelépésének napjától eltávolítják a Soros-plakátokat.

19932625 1432454066832907 7286408487200882688 n
Fotó: Hernádi Levente Haralamposz

A Soros György fejét ábrázoló kormányzati plakátok sok vitát váltottak ki. Hazai zsidó szervezetek tiltakoztak ellene, sőt az izraeli nagykövet is elítélte azokat. Majd a Sorossal konfliktusban álló Izraeli miniszterelnök, Netanjahu visszavonatta a nyilatkozatot a nagykövettel. 

A Fidesz úgy döntött, kikerüli a kétharmadot a plakáttörvényes módosítások elfogadásánál, mivel azt nem sikerült átvernie a parlamenten. Így egy váratlan – egyelőre nem is biztos, hogy alkotmányos – trükköt bevetve vitte véghez az akaratát. A településkép védelméről szóló törvény módosításába zsúfolták a plakáttal kapcsolatos módosításokat, már az előterjesztés címe is megváltozott, és ezt feles többséggel szavazták meg. Áder János gond nélkül aláírta a törvényt, ami teljesen egyértelműen arról szól, hogy senki más ne plakátolhasson és kampányolhasson kampányidőszakon kívül, csak a kormány, illetve annak csatolt szervezetei, például a CÖF.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?