Mégsem ukrán férfi késelt Kispesten

2017.07.12. 10:33

Július 9-én adtunk hírt egy halálos kispesti késelésről, de akkor még úgy lehetett tudni, hogy a tettes egy ukrán férfi volt. Az ügyészség friss közleménye szerint viszont magyar volt a tettes.  

A megalapozott gyanú szerint egy 28 éves magyar férfi pár nappal ezelőtt egy budapesti alkalmi szállóban késelt halálra egy külföldi férfit - írja a közlemény. 

A vádlott július 9-én, a hajnali órákban egy XIX. kerületi alkalmi szállóban szóváltásba keveredett két, szintén ott lakó ukrán állampolgárral, majd nem sokkal később a konyhában magához vett egy kést, és azzal kétszer mellkason szúrta az egyik ukrán férfit, aki rövid időn belül, a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség indítványozza az előzetes letartóztatását emberölés miatt. A főügyészség megállapította, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye is, ezért legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsított előzetes letartóztatása elrendelésének kérdésében a mai napon hoz döntést.