Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Orbán nagy bejelentése: a Seuso-kincs összes ismert darabja Magyarországra került

DSC 1665
2017.07.12. 13:36

Orbán Viktor bejelentette, hogy sikerült visszaszerezni a Seuso-kincs leletegyüttes második hét darabját. A kormányfő páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesnek nevezte a műtárgyakat.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója hozzátette, hogy ezzel a Seuso-kincs összes darabja Magyarországra került. A bejelentésről készült videót itt nézhetik meg. 

A Seuso-kincs első darabjai 2014 márciusában kerültek Magyarországra. Érkezésüket akkor is Orbán Viktor jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón. Az arról szóló tudósításunkat itt nézheti meg. 

A mostani bejelentést megelőzte, hogy márciusban szó volt róla: a Seuso-kincs újabb darabjai kerülhetnek elő.

DSC 1696
Fotó: Bődey János / Index

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára márciusban a jobbikos Szávay István írásbeli kérdésére adott válaszában kifejtette, a Seuso kutatási program 2017. évi tervébe felvették a helyszín komplex vizsgálatát, és amint a költségvetés rendelkezésre áll, valamint alkalmas lesz az időjárás és megvan a tulajdonosi hozzájárulás is, jöhet a régészeti szakmunka.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?