Freedom House: a kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ

2017.07.14. 20:57 Módosítva: 2017.07.14. 20:58

Az amerikai központú Freedom House MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával.

Michael Abramowitz, a Freedom House elnöke által jegyzett közlemény szerint "határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ különösen a Nyílt Társadalom Alapítvány, illetve annak magyar születésű alapítója, Soros György ellen".

Soros György szervezete azon munkálkodik, hogy biztosítsák az alapvető szabadságjogokat valamennyi magyar ember, köztük a kisebbségek tagjai számára is, vélekedik a szervezet, amely szerint nem helyénvaló, hogy a magyar kormány Soros politikai nézeteivel foglalkozik.

„A menekültek és a civil társadalom démonizálása a magyar kormány részéről sértő mindazok számára, akik fontosnak tartják az alapvető emberi jogok érvényesülését és a nyitott, demokratikus társadalmakat" - zárta közleményét a Freedom House.