Hétfő reggel ne akarjon önkormányzati ügyeket intézni

2017.07.15. 08:08

Meg úgy egyébként felejtse el az összes olyat hivatalos dolgát, amihez önkormányzati dolgozók kellenek, mert

sztrájk lesz.

A munkabeszüntetést szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke közölte, hogy megtartják a hétfőre hirdetett köztisztviselői, közalkalmazotti sztrájkot. Az önkormányzatoknál így reggel nyolc és tíz óra között a sürgős eseteket kivéve szünetel majd az ügyintézés, a munkavállalók azonban bemennek munkahelyükre.

Az MTI szerint nem várható gyors döntés azon közalkalmazottak és önkormányzati tisztségviselők béremeléséről, akik eddig kimaradtak az életpályamodellekből, az ezzel kapcsolatos munka őszig is elhúzódhat. A kormányzati szándék állítólag megvan a fizetések rendezésére, azonban több tényező is nehezíti a konkrét lépéseket, többek között az, hogy az alkalmazottak munkaadója nem az állam, hanem az önkormányzat, így elsősorban a településeknek kellene megoldaniuk a bérkérdést.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezetője szerint az esetleges bérmegállapodást többek között az is nehezíti, hogy az állami, járási, önkormányzati tisztségviselőket, a honvédségi közalkalmazottakat, a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat a törvényhez kapcsolódó rendeleti szabályok miatt eltérő feltételekkel foglalkoztatják.