Árpád
-2 °C
3 °C

Vádat emeltek a szülők ellen, akik nem vitték orvoshoz megégett lányukat

2017.07.17. 11:58 Módosítva: 2017-07-17 11:59:08

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi és egy nő ellen, mert nem vitték orvoshoz a súlyosan megégett lányukat Tatárszentgyörgyön, közölte a Pest Megyei Főügyészség. 

A vádlottak élettársak, akik folyamatos ápolásra szoruló lányukkal éltek együtt szűkös anyagi körülmények között Tatárszentgyörgyön. 2015 decemberében a lány nekiment a fatüzelésű kályhának és kigyulladt a ruhája. A férfi egy vödör vízzel eloltotta, de a másod-harmadfokú égési sérüléseket elszenvedő lányhoz nem hívtak orvost.

A vádirat szerint a sérülés nagyságának, látványának egy laikus számára is nyilvánvalóvá kellett tennie, hogy orvosi ellátásra van szükség. Ennek ellenére a vádlottak úgy döntöttek, nem szólnak senkinek a történtekről, nehogy rossz hírbe kerüljenek. Az anya kenőccsel és étolajjal kenegette, vizes ruhával borogatta a sebeket.

Végül a család más tagjai értesítették az orvost, így a lány kórházba került. Akkor már életveszélyes volt az állapota, amit csak a szakszerű orvosi ellátással sikerült elhárítani.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?