Judit
2 °C
7 °C

Az olasz, aki olaszok tucatjait tette lóvá Budapesten

2017.07.18. 10:01 Módosítva: 2017-07-18 10:02:39

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt egy 50 éves olasz állampolgárral szemben, aki honfitársai megkárosítására specializálódott a fővárosban.

A munkanélküli olasz módszere az volt, hogy 2014. márciusa és 2016. februárja között a bűncselekményeket megelőzően pár órával kiderítette az Olaszországba tartó repülőgépek indulási időpontját, majd a Köki buszvégállomáson honfitársaival szóba elegyedve közölte velük, hogy ő is a következő járattal menne hazájukba, de ellopták/elvesztette bankkártyáját.

Arra hivatkozott, hogy a repülőjegyet sem tudja megvenni, de ha a sértettektől átmeneti segítséget kapna, a felesége és gyerekei várni fogják őt az olasz reptéren, így otthon a kölcsönt azonnal vissza tudja adni.

A sértettek segítőkésznek bizonyultak, és alkalmanként 40-50 eurót adtak neki, azonban a férfi repülőjegyet nem vásárolt, nem utazott, és természetesen senki nem is várta őt az olasz repülőtereken.

A vádlott a rendőrségen a 23 esetet beismerte, ellene – elfogatóparancs kibocsátása mellett – távollétében folyik tovább a bírósági eljárás, mert jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?