Megszólalt KGBéla

2017.07.19. 10:02

Kihallgatása előtt megszólalt a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla. A jobbikos európai parlamenti képviselő saját érdekének nevezte, hogy minél előbb lezáruljon a büntetőügye.

KGBélát a Központi Nyomozó Főügyészségen hallgatják ki szerdán. Még a kihallgatás előtt újságíróknak azt mondta, kérni fogja, hogy minél előbb zárják le ezt az ügyet – írja az MTI.

Ha úgy gondolják és van megfelelő mennyiségű bizonyítékuk, akkor emeljenek vádat ellenem, én nagyon szeretném már a bíróság előtt tisztázni magamat.

Hozzátette: „viszont ha nincs megfelelő mennyiségű bizonyíték, akkor kérem, fejezzük be az eljárást, ennek a továbbiakban helye nincsen”.

Kovács Béla szerint egyértelmű, hogy az eljárás előre kiszámított, kitervelt akciója a Fidesznek, nemcsak a személye, hanem a Jobbik ellen is. A kémügy három éve robbant ki, Kovács szerint azóta nem történt előrelépés az ügyben.

Kovács állítólagos abháziai gyógykezelésére hivatkozva nem jelent meg a június 23-ai kihallgatásán, erről azonban az ügyészséget előzetesen nem értesítette. Kovács most azt hangsúlyozza, hogy együttműködik a hatóságokkal:  „nem a Holdon, nem a Marson, és nem is Abháziában van”, hanem Magyarországon – mondta.

A kémkedési ügy hátteréről itt kerülhet képbe.