Klik: Nem politikai okból váltották le a II. kerületi iskolaigazgatót

2017.07.20. 18:01 Módosítva: 2017.07.20. 18:41

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a szülők és a tantestület tiltakozása ellenére új igazgatót nevezett ki a II. kerületi Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium élére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A lap szerint, hiába írtak ki az iskola vezetésére pályázatot, amin a jelenlegi igazgató, az iskolát 25 éve vezető Zoltán László és a helyettese Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna is indult, végül az Emmiben működő Klebelsberg Központ egy harmadik pályázót, az iskola vezetésében eddig nem szereplő külsőst, a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját, Tóth Mátyásné Zuggó Tündét nevezte ki. A sajtóban olyan hírek jelentek meg, melyek szerint a jelenlegi igazgatót azért cseréli le a kormány, mert tavaly nem akadályozta meg a kormány oktatáspolitikája ellen rendezett kockásinges demonstrációt az iskolában.

Kormány: A kormány döntése szakszerű

A Klebelsberg Központ közleményben tagadta a vádakat. Azt írták, hogy az intézményvezető leváltásával "szakszerű, megalapozott és jogszerű döntés született".

"A Klebelsberg Központ minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat valamint a szakmai szempontokat mérlegelve, és az intézmény jövőjét szem előtt tartva határozott úgy, hogy az egyik pályázót bízza meg egy évre az intézményvezetői feladattal. A pályázati eljárás lebonyolítása, valamint a döntés meghozatala a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zajlott"

– írta a kormányzati szervezet.

Mi áll a döntés mögött?