Judit
2 °C
7 °C

Sete-sután magyarázta Orbán bizonyítványát a KDNP-s

2017.07.20. 00:40 Módosítva: 2017-07-20 00:40:48

Az RTL Klub riportere arról faggatta a KDNP-s Hollik Istvánt szerdai sajtótájékoztatóján, mit gondol a látszólagos ellentmondásról, ami Orbán Viktor Horthy Miklóssal kapcsolatos két legutóbbi kijelentése között feszül. A miniszterelnök nem is olyan rég kivételes államférfiúnak nevezte a kormányzót, kedden viszont az izraeli miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, "Magyarország bűnt követett el a második világháborúban", hogy nem védte meg a zsidókat, hanem a nácikkal kollaborált. 

A kérdésre a KDNP szóvivője azt válaszolta, szerinte ebben

semmifajta ellentmondás nincs.

"Horthy Miklós tevékenysége, amit egyébként a két világháború között letett az asztalra, az azt gondolom, hogy valóban az államférfiak közé emeli őt. De ettől függetlenül a magyar kormány, akinek egyébként ugye Horthy Miklós kormányzója volt (...) akkor bűnt követett el, amikor nem védte meg a zsidó állampolgárait. E kettő állítás szerintem éppen megfér egymás mellett.

Tehát akkor bűnt követtek el, hibát követtek el azok a politikusok, ettől függetlenül azt a tevékenységét, amit a két világháború és Trianon után Horthy Miklós letett az asztalra, az államférfiak közé emeli őt. E kettő állítást szembeállítani egymással szerintem szánalmas" – fogalmazott Hollik, aki ezek után nem úszta meg, hogy Kádár János államférfiúi mivoltáról is kapjon egy keresztkérdést. Erre magabiztosan azt felelte, nem tartja annak, mivel Kádár egy diktatúrát üzemeltetett. 

A teljes jelenet megtekinthető a Hír TV Facebook-oldalán:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?