Testi sértéssel gyanúsítják a férfit, aki cigarettáztatta másfél éves unokahúgát

2017.07.20. 11:43

Védekezésre képtelen személy elleni súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatta ki a rendőrség azt a budapesti férfit, aki még május 25-én az ölébe ültette és cigarettáztatta másfél éves unokahúgát, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

A gyermek édesanyját - a férfi testvérét - korábban már kihallgatták kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a férfit az elkészült orvos-szakértői vélemény alapján idézték be. A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy a férfi akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot, illetve másodfokú égési sérülések okozhatott volna a kislánynak, és csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a gyermek megúszta sérülés nélkül.

A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, szerinte a közösségi portálokon is megosztott cigarettáztatást csak imitálta. Ezt azonban a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján elutasította a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség.

A gyanúsított jelenleg előzetes letartóztatásban van június 30-a óta, mivel a gyanú szerint júniusban bántalmazta egyik terhes hölgyismerősét a házi őrizetének ideje alatt. A házi őrizetét egyébként életveszélyt okozó testi sértés és közúti veszélyeztetés miatt kapta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport