Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Tobzódik a gyűlöletben a kormány

bizt02
2017.07.21. 06:32 Módosítva: 2017.07.21. 06:46
Csütörtök délután nehéztüzérséggel lőttek Tusványoson a közönségre az egyik sátorban: Németh Szilárd, Georg Spöttle és Bakondi György beszélt a migránsválságról egy M1-et félnaponta telemigránsozó elemző moderátorkodásával. De még ők sem voltak sehol az embertelen mélységű megszólalásokban Juhász Tünde kormánymegbízotthoz képest. Az egész beszélgetés végig azon a szinten zajlott, mintha egy random hiénataxishoz ültünk volna be a Keletinél, hogy együtt görgessük végig a Mindenegyben blogot.

Azok az elképzelések, miszerint Szíriából jönnek menekültek, bánatos szemű kisgyerekek és asszonyok voltak a videón a televízióban, ebből egy szó sem igaz

– na, így kezdte Bakondi György, miniszterelnöki megbízott az előadását. Tehát a vezérlőtábornok úr azt mondja: ebből egy szó sem igaz. Nyilván lehet vitatkozni a határvédelemről, arról, hogy azt technikailag hogyan lehet jól kivitelezni, hogy a nem háború elől menekülőket másképp kell-e elbírálni, hogy akik nem mondanak igazat magukról, papírjaikat nem hozzák magukkal, azokkal mit kell kezdeni, meg az összes felmerülő kérdésről, problémáról, de akkor tehát még egyszer: a miniszterelnöki megbízott alapállítása az, hogy a bánatos szemű kisgyerekekből és asszonyokból egy szó sem igaz.

És természetesen ez a legkevesebb, amit hallottunk. Mert emberként egyik megszólaló sem beszélt a menekültekről, migránsokról. Még a Budapest Airport biztonsági igazgatója is sajnálja, hogy az uniós jog nem engedi, hogy másképp vizsgáljon át egy például fiatal afgán fiút, mint a saját nagymamáját.

Az előadás címe az volt: A migráció hatása Európa jövőjére. Mi vagyunk a biztos pont? Nem árulok zsákbamacskát: a megfejtés az, ha így megy tovább, csak muszlimok lesznek Európában, és igen, mi vagyunk a biztos pont. Nem részletezem az ezerszer hallott kormánypropagandát, de a legszebb gondolatokból azért szemezgetünk elsőként itt, ebben a videóban, ahol összefoglaltuk a legizgalmasabb gondolatokat:

Kormánykommunikáció a menekültekről, 2017

Bakondi „ebből egy szó sem igaz” György arról is beszélt például, hogy akárhány eljárást indíthat ellenünk az EU, akármivel fenyegetőznek, akkor sem fogjuk feladni a migránspolitikánkat.

Most is ez a szociáldemokrata kancellárjelölt Németországban. Valahogy ez nem szeret bennünket, beakadtunk nagyon. Mert nagyon sokszor szokta mondogatni, hogy ha ő kancellár lesz, akkor ott a vége, mármint nekünk (...) majd meglátjuk. Egyébként is, egy birkózó ül mellettem, de úgy általában is mondanám, hogy nem vagyunk mi olyan ijedősek ám.

Üzenget valami ember ide, hogy most aztán, majd aztán.

És ez volt a fő kérdésem Kölnben is, hogy értem én, hogy a nőket ott fogdosták, megtámadták, kipróbálták a rendőrség reakcióidejét, meg hogyan tudnak migránsokat tömegesen egy helyszínre rendelni. De hol voltak a német férfiak? Hahahaha. Ez már egy nagyobb kérdés, és én nagyon sok lakossági fórumon voltam az elmúlt időszakban, mikor ilyen kistelepülésen megkérdeztem, hogy ha ez itt nálunk lenne, akkor hogy lenne. Hát elég érdekeseket mondtak, nem teljesen összhangban a genderelmélettel" – mondta a miniszterelnöki megbízott. Sajnos nem fejtette ki, hogyan kapcsolódik a kölni esemény a genderelmélethez.

Nem igaz abból egy szó sem, hogy miket csinálnak a katonák, rendőrök.

Pedig még a Polt Péter vezette ügyészség is ítélt el rendőröket a déli határon történt túlkapások miatt, és márciusban még több ügy is folyamatban volt. A feljelentésekről és ítélettel lezárt ügyek arányairól lehetne beszélni, de a miniszterelnöki megbízott szerint nem igaz abból egy szó sem. Bakondi arról is beszélt, hogy a hírekben az volt, hogy agysebész menekültek jönnek, de:

Egy agysebészt nem láttam Röszkénél, hacsak baltával vagy kővel nem.

Bakondi György
Bakondi György
Fotó: Szabó Péter, Index

De ez teljesen mindegy is, hiszen eleve nem is emberekről van szó odalent a déli határon. Ahogy Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott fogalmazott:

korábban nyugodt és békés településeken egyszerűen az utcára nem lehetett kimenni, mert csordákban, (...) gruppokban, csoportokban vonultak az életerős fiatal férfiak.

Csordákban.

Juhász is megerősítette Bakondi szavait, szerinte is vissza kell utasítani az összes magyar hatóságot és eljárást ért kritikát: „Ilyen gondoskodás, amit itt kap egy menekült, sehol nincs.” A magyar hatóság nagyon emberbarát, és a sajtó és a civil szervezetek iparággá fejlesztették a nem valódi hírek gyártását, ami napi szinten ad feladatot nekik, hogy „cáfolják és ellenezzék az alaptalan vádakat, állításokat”.

 Juhász szerint jogilag kiképzik a menekülteket, a tranzitzónában eljátsszák a gyermekbántalmazást egy betanult forgatókönyv szerint, mert tudják, hogy az a médiában egy jól pörgő téma, és az ellenőrizhetetlenül kiskorú (mert lehet, hogy nem is 17, hanem 19 éves) gyermek kikerül, majd megszökik, és megy nyugatra. Pedig Juhász megfogalmazása szerint az fogalmilag kizárt, olyan ott nem történhet.

Juhász Tünde
Juhász Tünde
Fotó: Szabó Péter, Index

Sőt, Juhász szerint szándékosan elteszik az ételt napokra, hogy az megromoljon:

Külön figyelni kell, hogy ne egye meg a romlott ételt, és adja elő, hogy élet és nem élet határán mozog.

És akkor a csokiról még nem is beszéltünk. Juhász szerint egy szervezet csokoládét szeretett volna kiosztani a menekült gyerekek között, mert az milyen jól mutat a kamera előtt, de ők mondták nekik, hogy ez nem fog összejönni, mert náluk a családfő, „vagy nevezhetjük törzsfőnöknek”, elveszi a csokit, megeszi, és ha marad, akkor esetleg ad a gyereknek.

Igazságtalan lenne Németh Szilárdról nem beszélni, mégiscsak főfellépő volt. A Fidesz alelnöke beszélt a boszniai Mostarról, ahol brutális kultúraverseny van a keresztények és a muzulmánok között, gombamód szaporodnak a mecsetek, amiket gazdag Perzsa-öböl menti országok támogatásával építenek. Majd beszélt a muszlimokról általában:

Minél többen jönnek, annál nagyobb problémát jelent. Na de itt ezeket küldik

– mondta, és hozzátette:

„Azt azért tudomásul kell venni, kívánatos hely Európa. Szerintem menjünk el eddig a pontig ebben a gondolkodásban. Ne csak attól féljünk, hogy ha beengedjük őket, akkor ez meg fogja változtatni a kultúránkat, hanem tudjuk, hogy ezek be akarnak ide jönni rengetegen, és amikor bent vannak, megvannak a támogatóik Közel-Keletről, azok a muzulmán támogatóik, akik el fogják intézni, hogy kettészakadjon Párizs, London vagy Budapest".

Fotó: Szabó Péter, Index

Ezt egyébként a kormány barátja, Georg Spöttle is megerősítette azzal, hogy Belgium lakossága negyven év múlva 100 százalékban muszlim lesz. De azt is megtudhattuk tőle, hogy Németországban már nem mernek kérdezni az újságírók, vagy azt, hogy őt megkereste az AFD, hogy vállaljon politikai szerepet, de a programjuk gyengébb volt, mint Orbáné, ezért nemet mondott, illetve azt is, hogy szerinte a német rendőrök azért nem védték meg a molesztáló migránsoktól a barátnőiket, mert éppen a harmadik gendervécét keresték. De Spöttle humora akkor is megcsillant, amikor Soros Györgyről beszélt

Nem akarom Soros Györgyöt emlegetni, mert nem akarok rosszul aludni. Fotót nem akarok mutatni, mert senki nem fog tudni aludni.

Bakondi György mondatával zárnám ezt a cikket, mert egy mondatban tökéletesen találkozott mindenki véleménye:

Nem kell propaganda, csak a valóság.