Bocsánatot kért a fotós, aki földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő nőt

2017.07.22. 23:40 Módosítva: 2017.07.23. 00:04

A Facebookon kért bocsánatot az a fotós, aki Tusványoson a földre rántotta az Orbán  Viktort kifütyülő fiatal nőt. 

Leteperték az Orbánt kifütyülő lányt Tusványoson

Az esküvői fotózással foglalkozó Borbáth Áron volt az, aki a tömegben odament a kormányfő beszéde közben sípoló lövétei nőhöz, hátulról a hajánál megragadva földre rántotta. Ezután egy másik férfi elvette a fiatal nő sípját, a napernyőjét eltörték, majd egy biztonsági őr kezét hátracsavarva elvezette.

A Romániában és Magyarországon is dolgozó Borbáth Áron a Facebookon ezt írta:

Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!

Borbáth Áron bejegyzése alatt egyre több olyan komment olvasható, amiben finoman szólva nem dicsérik meg bátorságáért, amiért hátulról földre rántott egy negyven kilós lányt. Van, aki azt is felveti, hogy ezzel a tettével bűncselekményt követett el. 

A Hír TV úgy tudja, a férfi a Csíkszeredán működő magyar főkonzulátus egyik munkatársának a férje, aki most az eseményt fotózta. 

A fiatal nő erdélyi, de Budapesten él. A paksi beruházás, a Római-part és a Dagály környékének tönkretétele miatt tiltakozott.

Kósa Lajosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az esetről az volt a véleménye, hogy provokáció történt. Megköszönte a rendezőknek, hogy a nagyobb baj megelőzése érdekében kimentették a nőt a tömegből, mert szerinte "ha bármelyik B-középbe beül az ember egy másik csapat mezében, akkor a biztonságiak az ő érdekében cselekednek".