A fideszesek több mint fele felesleges pénzkidobásnak tartja a Soros-plakátokat

2017.07.23. 13:22 Módosítva: 2017.07.23. 14:51

A Vasárnapi Hírek megbízásából az országra leselkedő veszélyekről, de főleg Soros György megítéléséről készített közvélemény-kutatást a Publicus. (A teljes anyagot itt lehet elolvasni.) 

A kutatás szerint az emberek nagyjából háromnegyede úgy gondolja, hogy valós veszély, hogy egy nemzetközi kibertámadás vagy egy határainkon kívülről érkező járvány érje Magyarországot. Egy nagy létszámú menekültáradatot a megkérdezettek 61 százaléka tart reálisnak. Az orosz befolyás növekedését és egy terrortámadást az emberek fele érez valós veszélynek. 

A kormány sorosozó kampányának hatására valamivel többen tartják veszélyes embernek Soros Györgyöt, mint előtte. 2017. májusában 37 százalék gondolta így, júliusban már 43 százalék. 

Ennél nagyobb mértékben nőtt azok aránya, akik szerint Soros a magyar kormány megbuktatására készül. 2016. júniusban 29 százalék gondolta ez, ebben a hónapban viszont már 42 százalék. 

A plakátkampány abból a szempontból is célt érhet a kormány szempontjából, hogy a Fidesz, az MSZP és a Jobbik szavazóinak körében is nagyjából minden ötödik ember véleménye romlott Sorosról a plakátok hatására. 

Más kérdés, hogy a Fidesz szavazóinak 54 százaléka felesleges pénzkidobásnak tartja a plakátokat, míg 40 százalék érzi szükségesnek. Az MSZP és a Jobbik szavazói között tízből kilencen feleslegesnek tartják a kormány plakátjait.