Hét órakor kezdődik a tüntetés az etikus hekker meghurcolása miatt

2017.07.24. 15:35 Módosítva: 2017.07.24. 15:35

Hét órakor kezdődik az Occupy Oktogon szervezte demonstráció a meghurcolt jóindulatú hekker miatt a BKK épülete előtt, a Rumbach Sebestyén utcában. Eddig 7600 érdeklődő mellett 1700-an jelezték a Facebookon, hogy részt vesznek a tüntetésen.

A BKK frissen bevezetett értékesítési rendszerében nagyon durva biztonsági hibákat találtak, egy 18 éves, jóindulatú hekker pedig megmutatta, hogy minimális alaptudással annyi pénzért vehet az ember bérletet, amennyiért csak akar. A fiú jelezte a BKK-nak a hibát, de választ nem kapott, az elektronikus jegyrendszert kidolgozó T-Systems pedig mindezt úgy köszönte meg, hogy feljelentette a fiatalt.

Az jóindulatú hekkert emiatt a Nemzeti Nyomozó Iroda négy nyomozója gyanúsítottként kihallgatta, majd rabosította: lefényképezték és ujjlenyomatot vettek tőle. A srác a kihallgatás után hazamehetett, de az eset annyira felháborította az embereket, hogy azok kommentekkel árasztották el a BKK és a T-Systems Facebook-oldalát, mindkét cég értékelését lerontották 1-esre (egy ötös skálán), illetve hétfőre tüntetést szerveztek az érdekében.