500 ember a BKK épülete előtt

image 6483441 (1)
2017.07.24. 18:59

Este hét órakor elkezdődött a demonstráció a meghurcolt jóindulatú hekker miatt a BKK épülete előtt, a Rumbach Sebestyén utcában. A kezdéskor 100 ember volt kint a helyszínen, nagyjából mindenki esernyők vagy kiálló erkélyek alatt. Szakadt az eső és bömbölt a No Good a Prodigytől.

Tíz perccel később - amint elállt az eső - már többen a helyszínre értek, nagyjából 300 ember lehetett kint ekkor a helyszínen. Előzetesen 7600 érdeklődő mellett 1700-an jelezték a Facebookon, hogy részt vesznek a tüntetésen.

Fél órával a demonstráció kezdete után már 500-an voltak a Rumbach Sebestyén utcában. Az egyik szónok az skandálta a tömegnek - a borzalmas hangosítás mellett -, hogy

Kapcsoljuk le a Mátrixot, kapcsoljuk le a NER-t.

A szervezők továbbá jelezték, hogy közösen akarnak jobb társadalmat alapítani, ezért fórum lesz a tüntetésből.  

Pár politikus is megjelent a demonstráción, például a liberális pártból és a Momentumból, de itt volt Lendvai Ildikó is az MSZP-ből. 

A 18 éves hekker pedig, aki miatt ez az egész demonstráció zajlik, azt üzente: köszöni a kiállást, ez sokat segít neki.

Kb. egy óra után az emberek elkezdtek elfelé szállingózni, de még mindig maradt vagy 100 ember, akik a BKK székház előtt fórumoznak. A témák elég vegyesek - magánnyugdíjaktól kezdve az elvándorlásig mindenről volt szó -, ráadásul egymásnak adják az emberek a mikrofont, így egész sokan felszólaltak. Akik maradtak, azok lelkesek és meg is tapsolták a jobb szónokokat.  • Hírek
  • Bankszámla