Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

500 ember a BKK épülete előtt

image 6483441 (1)
2017.07.24. 18:59

Este hét órakor elkezdődött a demonstráció a meghurcolt jóindulatú hekker miatt a BKK épülete előtt, a Rumbach Sebestyén utcában. A kezdéskor 100 ember volt kint a helyszínen, nagyjából mindenki esernyők vagy kiálló erkélyek alatt. Szakadt az eső és bömbölt a No Good a Prodigytől.

Tíz perccel később - amint elállt az eső - már többen a helyszínre értek, nagyjából 300 ember lehetett kint ekkor a helyszínen. Előzetesen 7600 érdeklődő mellett 1700-an jelezték a Facebookon, hogy részt vesznek a tüntetésen.

Fél órával a demonstráció kezdete után már 500-an voltak a Rumbach Sebestyén utcában. Az egyik szónok az skandálta a tömegnek - a borzalmas hangosítás mellett -, hogy

Kapcsoljuk le a Mátrixot, kapcsoljuk le a NER-t.

A szervezők továbbá jelezték, hogy közösen akarnak jobb társadalmat alapítani, ezért fórum lesz a tüntetésből.  

Pár politikus is megjelent a demonstráción, például a liberális pártból és a Momentumból, de itt volt Lendvai Ildikó is az MSZP-ből. 

A 18 éves hekker pedig, aki miatt ez az egész demonstráció zajlik, azt üzente: köszöni a kiállást, ez sokat segít neki.

Kb. egy óra után az emberek elkezdtek elfelé szállingózni, de még mindig maradt vagy 100 ember, akik a BKK székház előtt fórumoznak. A témák elég vegyesek - magánnyugdíjaktól kezdve az elvándorlásig mindenről volt szó -, ráadásul egymásnak adják az emberek a mikrofont, így egész sokan felszólaltak. Akik maradtak, azok lelkesek és meg is tapsolták a jobb szónokokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?