Judit
3 °C
7 °C

Vádat emeltek a harapós román utas ellen

2017.07.24. 08:51

A győri ügyészség vádat emelt egy 38 éves román állampolgárral szemben, aki tavaly novemberben egy este érvénytelen jeggyel akart utazni egy helyi járaton, amikor a sofőr ezt nehezményezte, akkor rátámadt.

A román férfi a vádirat szerint

feldühödött, benyúlt a vezető fülkébe és a buszsofőrt mellényénél fogva megrángatta, őt szembe köpte és obszcén szavakkal illette. Ekkor a buszsofőr a fülkéből kiszállva az ajtó felé mutatva próbálta elküldeni a vádlottat, aki előbb le akarta rángatni a buszsofőrt a buszról, majd a sértett felemelt kezének hüvelykujjába harapott, és azt addig nem is engedte el, míg mindketten le nem jutottak a buszról.

A férfi ezután elfutott, a sofőr pedig 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az ujján.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés kísérletével vádolja a román férfit, aki többszörös erőszakos visszaesőnek számít, ezért vele szemben akár 15 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?