Natália
1 °C
7 °C

Holland drogdílereket kapcsoltak le egy berceli fesztiválon

2017.07.24. 12:05

Őrizetbe vettek két holland állampolgárt a Bercel melletti Csobánkapusztán tartott SUN Fesztiválon, a 30 éves és a 25 éves férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

A rendőrök szombaton fogták el a két férfit. Sátrukban, valamint egyikük hátizsákjában és övtáskájában összesen 339 tablettát, 168 gramm zöldes-barnás növényi törmeléket, továbbá 93 önzáró tasakban fehér és barnás színű kristályos anyagot találtak a nyomozók.

A rendőrök a rendezvény területén szintén szombaton egy másik 25 éves holland férfit is igazoltattak, akinél a ruházata és a autója átvizsgálásakor három gramm növényi törmeléket találtak.

A három férfit előállították a balassagyarmati rendőrkapitányságra, ahol a mintavétel mindannyiuk szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A 30 éves holland férfit és 25 éves társát kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-birtoklás vétség, míg a másik 25 éves férfit kábítószer-birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A három férfit őrizetbe vették. 

Július 20-án kezdődött meg a hippikommunák hangulatát idéző Solar United Natives (SUN) Fesztivál a Nógrád megyei településen, ahol már tavaly is fogtak drogkereskedőket. Tavaly fél kilogramm különböző állagú kábítószert találtak egy olasz és egy spanyol nőnél. Két éve kábítószer-birtoklás, -fogyasztás és -kereskedelem, valamint ittas járművezetés miatt két tucat ember ellen indult büntetőeljárás. 2014-ben kábítószer-fogyasztás, vagyon elleni bűncselekmény és ittas vezetés miatt 56 ember, 2013-ban kábítószer-birtoklás miatt 41 ember ellen indult eljárás a fesztiválon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?