Ágnes
2 °C
11 °C

Holland drogdílereket kapcsoltak le egy berceli fesztiválon

2017.07.24. 12:05

Őrizetbe vettek két holland állampolgárt a Bercel melletti Csobánkapusztán tartott SUN Fesztiválon, a 30 éves és a 25 éves férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

A rendőrök szombaton fogták el a két férfit. Sátrukban, valamint egyikük hátizsákjában és övtáskájában összesen 339 tablettát, 168 gramm zöldes-barnás növényi törmeléket, továbbá 93 önzáró tasakban fehér és barnás színű kristályos anyagot találtak a nyomozók.

A rendőrök a rendezvény területén szintén szombaton egy másik 25 éves holland férfit is igazoltattak, akinél a ruházata és a autója átvizsgálásakor három gramm növényi törmeléket találtak.

A három férfit előállították a balassagyarmati rendőrkapitányságra, ahol a mintavétel mindannyiuk szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A 30 éves holland férfit és 25 éves társát kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-birtoklás vétség, míg a másik 25 éves férfit kábítószer-birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A három férfit őrizetbe vették. 

Július 20-án kezdődött meg a hippikommunák hangulatát idéző Solar United Natives (SUN) Fesztivál a Nógrád megyei településen, ahol már tavaly is fogtak drogkereskedőket. Tavaly fél kilogramm különböző állagú kábítószert találtak egy olasz és egy spanyol nőnél. Két éve kábítószer-birtoklás, -fogyasztás és -kereskedelem, valamint ittas járművezetés miatt két tucat ember ellen indult büntetőeljárás. 2014-ben kábítószer-fogyasztás, vagyon elleni bűncselekmény és ittas vezetés miatt 56 ember, 2013-ban kábítószer-birtoklás miatt 41 ember ellen indult eljárás a fesztiválon.