Ödön
2 °C
11 °C

Nem hatották meg a tüntetőket a BKK és a T-Systems vezéreinek nyilatkozatai

2017.07.24. 08:43

"A T-Systems és a BKK szombaton kiadott nyilatkozatai csak megerősítettek minket az elhatározásunkban, hogy megmutassuk: nem kérünk a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból. Ezért a botrány kirobbanásakor bejelentett demonstrációt július 24-én, hétfőn 19:00 órakor a Rumbach Sebestyén utcában felállított guruló színpadnál megtartjuk" - közölte az Occupy Oktogon nevében Megyaszai Sándor.

Az ügy előzménye, hogy rendőrök vitték el azt a fiatalt, aki 50 forintért tudott jegyet venni a BKK alkalmazásával és ezt azonnal jelezte is a vállalat felé, hogy a hibára felhívja a figyelmet. Csakhogy a T-Systems ezt úgy köszönte meg, hogy feljelentette a fiatalt. Erre reagálva szervezett tüntetést az Occupy Oktogon. 

Később a BKK vezére bocsánatot kért. "Őszintén sajnálom, hogy a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése problémákkal terhelt, higgyék el, engem és kollégáimat is az a cél vezérelt, hogy a közösségi közlekedést használók könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást vehessenek igénybe" - írta korábban közleményében Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgató. A hétvégén ismét bocsánatot kért a T-Systems is. Kaszás Zoltán vezérigazgató az általuk feljelentett etikus hekkernek együttműködést ajánlott fel.  

A BKK online jegyértékesítési rendszere körüli sorozatos hibák miatt Tarlós István átfogó vizsgálatot kért Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől, aki ezt el is rendelte.  

A múlt hét csütörtökön bevezetett rendszerről a következő hibák derültek ki:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?